Nydalen Bryggeri & Spiseri huser ett av Amundsen Bryggeris to produksjonssteder, og har 24 forskjellige typer øl på fat, i tillegg til ca. 160 øltyper på flasker. Total årlig makskapasitet er ca. 150 000 liter. Til dette går det med ca. 1250 liter CO2 for karbonisering av ølet (karbonisering er benevnelsen på prosessen der man tilsetter gassen karbondioksid, CO2, i en væske). Riktig kullsyremengde i øl er nemlig også en viktig faktor for smaksopplevelsen.
«Det blir allerede under gjæringen dannet CO2, men fordi en del CO2 slippes kontrollert ut av tankene under gjæringen, må det ofte tilsettes ekstra utover det. Kullsyren beriker smaksopplevelsen og gir et friskere øl, men riktig balanse er viktig. Noen øl kan være sprudlende som champagne, mens andre knapt gir følelsen av kullsyre. Kullsyremengden i ølet varierer veldig etter hvilken øltype som brygges. De lette, friske øltypene krever mer kullsyre enn de tyngre og kraftigere. Lys lager har for eksempel mye mer kullsyre enn en kraftig stout», forklarer Jæger.
Tilsetning av kullsyre i øl avhenger også av temperaturen i ølet og CO2-trykk. Den optimale temperaturen for karbonisering ligger på mellom 0 og 5 °C. Absorberingen av CO2 foregår hurtigere ved lav temperatur, hvilket betyr at man må ha et høyere CO2-trykk ved høyere temperatur.