Carelian Caviars oppdrettsanlegg dekker 8 000 kvadratmeter og består av rundt 50 store tanker. Tilstanden til tankene kontrolleres nøye gjennom en mengde ledende verktøy. Totalt finnes 170 målepunkter fordelt over alle karene, noe som gir kritisk informasjon om vanntilstanden, inkludert temperatur, pH, nitrat, nitritt og oksygen.
Oppdrett av sunn fisk krever høykvalitetsvann, med oksygen og alle andre nøkkelparametere opprettholdt på riktig nivå. Overlevelse og helseutvikling til støren krever at forholdene er helt riktige til enhver tid. Carelian Caviar benytter også såkalte “rentsvømmende” tanker, fylt med rent, skarpt og kaldt vann.
“Oppdrettsanlegget vårt er plassert midt i det finske innsjøområdet. I siste nivå av fiskens vekst før produksjon, plasseres de i gjennomflytstanker uten mating, fylt med rent vann fra innsjøen Saimaa. Det er dette vannet som gir kaviaren sin unike førsteklasses smak”, forklarer produksjonssjefen hos Carelian Caviar, Jani Rantula.
Mens alle parametere er kritiske på sin egen måte, er flytende oksygen den vesentligste faktoren for å holde fisken i live.
“Oksygen er livsblodet i systemet vårt, uten den er produksjonen vår umulig”, sier Rantula, som forklarer at oksygen konstant tilsettes mens vannet resirkuleres gjennom de 50 forskjellige tankene.
“Oksygennivået er kritisk fordi dersom det blir for lavt eller for høyt, vil det ha en skadelig påvirkning på fiskens vekst”, legger han til.