Det er to hovedgrunner til å bruke flytende nitrogen: fryseegenskapene det har, og den dramatiske effekten det skaper når man lager iskrem med det.
«Fordelene med å bruke flytende nitrogen er den superraske fryseprosessen, den spektakulære, rykende effekten den skaper og den myke konsistensen den gir til produktet. Dette er fordi iskrystallene i iskremen blir veldig små, på grunn av den ekstremt lave temperaturen til flytende nitrogen. Vi trenger heller ikke å bruke kjemikalier for å lage iskremen vår, det er dette som gir den naturlige og ekte smaken», fortsetter Adamson.
Flytende nitrogen er også enkel å transportere og gjør at Udu kan bruke en praktisk mobil løsning der de kan reise rundt og ta del i arrangementer for bedrifter og privatpersoner.
Adamson forklarer at bruken av flytende nitrogen krever strenge sikkerhetstiltak på plass. Vi må sørge for at ingen kan skade seg ved håndtering av stoffet, så det flytende nitrogenet blir aldri helt manuelt. I stedet bruker vi et spesielt apparat, og operatøren har alltid har på seg vernebriller og beskyttende hansker.
Så langt, har Udu utviklet mer enn 30 forskjellige smaker med iskremen sin, selv om de ikke har en fast meny, kundene kan også be om å sette sammen sin egen variant, basert på hva de liker. Udu foretrekker å bruke lokale, sesongbaserte ingredienser, og de tilbyr også vegansk iskrem og iskrem med alkohol.
«Iskremen vår er mer enn bare et produkt. Det er en sanseopplevelse både for synet og smaksløkene. Under bedriftsarrangementer tilbyr vi kundene å bruke varemerket sitt på disken og koppene våre, og vi utvikler til og med spesialsmaker, ofte basert på deres egne produkter. Vi har oppdaget at dette er flott markedsføring for kundene våre», konkluderer Adamson.
Tekst: Isabelle Kliger
Bilde: Udu Nitrogen Ice Cream Bar